WordPress website update essentieel of niet?

U heeft een hostingpakket en een WordPress website geïnstalleerd Helaas krijgt u bij het inloggen een melding dat er updates beschikbaar zijn. Veel mensen doen vervolgens niets met de update meldingen en zien dat hun website gewoon functioneert. Toch adviseert WordPress u om uw website te updaten. Waarom zou ik dat moeten doen?

Uw website wordt beter gevonden 

Gebruikers hebben een sterke voorkeur voor websites die snel laden. Dat is belangrijk voor de klantbeleving en zorgt er dus voor dat gebruikers vaker uw website bezoeken en langer op uw website blijven. Door het updaten van uw website worden bugs opgelost die visueel niet zichtbaar zijn. Daarnaast wordt uw website beter gerankt door Google als gebruikers sneller de informatie op uw website kunnen openen.

Updates zorgen voor een veiligere website 

WordPress updates zijn noodzakelijk voor de veiligheid en snelheid van uw website. Toch kunnen sommige updates ervoor zorgen dat bepaalde plug-ins niet meer werken. Developers van goede plug-ins houden de ontwikkelingen bij en zorgen voor een periodieke update van hun plug-ins. Gebeurt dat niet, dan raden wij u aan om op zoek te gaan naar een andere plug-in. Kijk bijvoorbeeld eens naar de plug-in database. Daar ziet u standaard voor welke WordPress-versies de plugin geschikt is.

Meer features 

De meest voorkomende reden om te updaten zijn de extra features. De WordPress community is een beweeglijke gemeenschap. Als er bepaalde features zijn die veel worden aangevraagd, dan besluiten ontwikkelaars om daar gehoor aan te geven. Die functionaliteiten zijn vaak handig voor een grote groep gebruikers, dus wellicht ook voor uw website.